24 Οκτ

Christina Aguilera, Becky G, Nicki Nicole ft. Nathy Peluso – Pa Mis Muchachas

To Pop είδωλο και “η φωνή της γενιάς μας” που ακούει στο όνομα, Christina Aguilera, έχει κερδίσει μια θέση στην ιστορία της μουσικής με το να δημιουργεί τραγούδια που έγιναν ύμνοι – “Genie in a Bottle”, “Dirty”, “What a Girl Wants”- και τώρα επιστρέφει με νέο new single, αυτή τη φορά όμως στα Ισπανικά!

Το νέο αυτό χορευτικό Latin hit “Pa’ Mis Muchachas” έχει στοιχεία από salsa, son cubano και guaracha και έχει ως μήνυμα τη γυναικεία ενδυνάμωση – γιορτάζοντας κάθε τύπο σώματος στις γυναίκες, τη τόλμη, το θάρρος και την ελευθερία στην επιλογή.

Εκτός του ότι σηματοδοτεί την επιστροφή της Xtina, στη δισκογραφία, έχει τον τίτλο “Για τα κορίτσια μου” (στην ελληνική μετάφραση) συμμετέχουν τρεις δυνατές λατίνες και πολύ ταλαντούχες καλλιτέχνιδες, που είναι αναγνωρισμένα role models για την Λατινική Αμερική και το κόσμο – NickiNicole (Αργεντινή), Becky G (Αμερική) και Nathy Peluso (Αργεντινή)!

Αδιαμφισβήτητο παραμένει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολύ Αγγλόφωνοι καλλιτέχνες καταφεύγουν στην Ισπανόφωνη μουσική και στη συνεργασία με Λατίνους καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού πέρα από τα σύνορα της χώρα τους. Αλλά στη περίπτωση της Christina, το να τραγουδήσει στα Ισπανικά, ήταν κάτι πιο προσωπικό και βαθιάς σημασίας.

Για μερικούς, μπορεί να είναι έκπληξη το γεγονός ότι η Christina έχει Λατινικές ρίζες.
Σύμφωνα με τη καλλιτέχνιδα, η Christina, πριν το διαζύγιο των γονιών της, είχε μεγαλώσει με τη Λατινική κουλτούρα λόγω του παππού και της γιαγιάς της, κάτι που θυμάται παθιασμένα όπως φαίνεται στα παρακάτω λόγια της:

“Δεν υπάρχει τίποτα σα τη Λατινική αγάπη και με κάνει να αναπολώ αυτές τις αναμνήσεις μέσω της γλώσσας αυτής όταν την ακούω. Είναι πολύ νοσταλγικό για μένα. Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Δεν έμοιαζε με δουλειά. Φαινόταν σαν ένας τοκετός αγάπης”.

Αυτό το πάθος μεταφράζεται στη νέα αυτή δισκογραφική δουλειά.

“Pa’ Mis Muchachas” σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη Christina Aguilera, εκθέτοντας μια ακόμη πλευρά του εαυτού της στο κοινό και περήφανα θέλει να γιορτάσει της Λατινική της ταυτότητα.

Το “PA’ MIS MUCHACHAS” κυκλοφορεί απο την Panik Records και την Sony Music